Terapianeule

FullSizeRenderIMG_1976 IMG_1978 IMG_1977

Neulon paljon ja koitan myös laajentaa sekä väri- että mallivalikoimaani lakkaamatta. Jotenkin sitä vaan tarttuu toistuvasti saman sävyisiin lankoihin, niihin tiettyihin väreihin. Omasta lankakaapistani näyttää juuri nyt löytyvän paljon keltaisen sävyjä ja harmaita. Vihreille on ihan oma hylly, sillä niitä on kaikkein eniten, sen sijaan punaisia, violetteja ja sinisiä on todella vähän. Myös musta on paitsiossa, vaikka käytän eniten mustia neuleita. Musta vaan on raskasta neulottavaa ja etenkin hämärässä.

Neuloessa kaikella on merkitystä. Langan värillä tietenkin, mutta myös sen vahvuudella, tekstuurilla, tuntumalla juoksevuudella. Puikotkin vaikuttavat neulomiseen yllättävän paljon. Omat puikkoni ovat kaikki puisia. Neulon impulsiivisesti ja intuitiolla ja se on myös syy siihen, että en tee tilaustöitä. Neulomuksen valmistumisesta kun ei koskaan voi olla ihan varma. Pitää olla oikea fiilis.

Viimeaikoina olen aloittanut lakkaamatta uusia neuleita. Villasukkia ja pipoja saan valmiiksi nopeasti, mutta isommat neulomukset saattavat jäädä puikoille makoilemaan pitkiksikin ajoiksi. En ota siitä stressiä. Olen jo oppinut, että neule valmistuu jos valmistuu ja jos sen on tarkoitus valmistua. Joskus se tarkoitus täyttyy vasta vuoden korissa odottelun jälkeen.

Väreistä vihreä on ikuinen terapiavärini. On hämmästyttävää, millä vauhdilla luovan neulomisen tekniikalla valittu korillinen vihreitä alkaa saada muotoa. Neulon itselleni terapiavillapaitaa, joka käsieni läpi soljuessa tuntuu rauhoittavan mieltä. En vielä tiedä ihan tarkkaan minkälainen siitä tulee, sen näyttäköön aika ja intuitio.

6 kommenttia artikkeliin ”Terapianeule

  1. Mulla on sukat puikoilla, mutta harmittaa, että ne langat joista pidän, eivät ole kauhean kestäviä ja jos pipoa meinaa lapsille, langan pitäisi olla jotain sekoitetta, jottei pipo kutita. Pitänee käydä pitkästä aikaa lankakaupassa…

  2. Impulsiivineulominen tai ohessa neulominen (tv, ruuan laitto, lasten taksin odottaminen…) on tuttua. Muutenkaan en ole ehkä koskaan noudattanut ohjeita alusta loppuun. Selaan niitä kyllä innoissani ja otan ideoita, mutta viimeistään langan valinnan kohdalla lipsuu. Olen kovin yllättynyt lopputuloksesta itsekin. On se kyllä puoleensavetävää hommaa.

  3. Tuon sävyisistä langoista tulee aina vaan Anu Harkki mieleen! :D Että ne taitaa olla kyllä ihan sun tavaramerkki ;) Saisko esittää postaustoivetta? Kauhean hevoskuumeen kourissa täällä kärvistelen, jotenka voisitko tehdä postauksen teidän hepoista. Kertoa kaikenlaista heidän elämästä, rutiineista, ruokinnasta ym ym ym. Paljon myös kiinnostaisi kuulla useilta kotitallissa hevosiaan pitävältä, mitkä ovat kustannukset esim. kuukaudessa per turpa ja mitä se pitää sisällään. Josko jonain päivänä mullakin ois oma hepo omassa pihassa :)

  4. Kyllä vihreä on mullakin aina ollut THE väri. Joskus toki innostun neulomaan muitakin värejä, mutta mieluusti jotain pientä ja lahjaksi ystäville, itselle vain vihreää, tai no joskus joku oranssi tai ruskeakin käy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s