Tapettiraitoja ja pellavaöljymaalia

IMG_8894 IMG_8896IMG_8976

IMG_8979

IMG_9072 IMG_9074

IMG_1346

IMG_1328Keittiön myrkynvihreys on saanut kyytiä oikein urakalla. Kahdelta seinältä revin tapetit ja pinkopahvit alas, ja jätin pinnaksi raakalaudan. Lautojen rakojen tiivistämiseen käytin pellavarivettä. Sitten kaksi kerrosta valkoista Uulan pellavaöljymaalia päälle. Kaksi seinää sai tapettipinnan kolmen eri tapetin vuodan levyisillä raidoilla. Olen tyytyväinen tapetoinnin lopputulokseen, koska arvoin hetken mielessäni, laittaisinko puolen vuodan vai vuodan raitoja. Tämä on hyvä. (Ja hei, miten helppoa on tapetoida, kun ei tarvitse välittää kohdistuksista…)

Pohjakerroksen lisäksi kaksi maalikerrosta lattiaan, ja kas, kuinka valoisalta keittiö alkoi näyttää. Näin vaaleaksi se ei toki jää, sillä rakennan keittiön vanhoista huonekaluista. Mukaan tulee siis vanhaa puuta, oranssia, punaista ja keltaista (ainakin).

16 kommenttia artikkeliin ”Tapettiraitoja ja pellavaöljymaalia

 1. Hei! Kivalta näyttää siellä! Tykkään kovasti ennakkoluulottomasta tavastasi remppailla. Ja ihailen sitä kun saat paikat kuntoon sukkelasti…meillä kun on niiiin hidasta remontointia että ei taida valmista koskaan tulla.

 2. ihan huippuidea tuo raidoitus!ja saa vielä valita kolme kaunista tapettia! innolla seurailen remonttiasi ja haaveilen omasta, ideoita sinulta saa siihen todella paljon :)

 3. Wuhuu – sullahan on ihan oikea ”keittokomerokin” siellä köökissä :) Mikä on ton tapetin nimi, jossa on noita pulleita ellipsejä?

 4. Oi miten ihana idea tehdä kolmella eri tapetilla raitoja! :) Seinä on silti niin kauniin rauhallinen ja harmoninen, kun tapettien värit sointuu täydellisesti yhteen. Oishan siinä ollu näprääminen, jos oisit alkanut leikkaamaan kaikki vuodat vielä kahtia. Tätä remonttia on ilo seurailla, ja vielä kun se etenee niin hurjaa vauhtia! Kodistasi on tulossa varmasti superihana.

 5. Hienoa jälkeä tulee! Kysyisin hieman tarkennusta tuosta raakalautojen välien tiivistämisestä. Tungitko vain rivettä väleihin sen verran kuin mahtui ja lopuksi työnsit haituvat syvälle? Jäin kummastelemaan, koska rivettä ei ainakaan näissä kuvissa näy lainkaan. Seinä on siis aivan ihana, mutta jäi nimenomaan miettimään miten se pitää lämpöä.

  • Moikka, laudoituksen alla näkyy tervapaperi, jonka sisällä on purut. Olen siis täyttänyt raot pellavarivettä käyttäen siten, että kierrän pellavariveestä ”köyttä”, jonka sitten tungen lautojen väliin leveän talttapääruuvarin avulla. Raon koosta riippuen menee rivettä. Laitan niin paljon, kuin mahtuu ja työntelen hapsottavat osat sinne väliin myös :)

 6. Ihanan näköinen koti sulla. Rohkeasti oot tehnyt siitä oman näköisesi. Halusin ihan hetki sitten täysin maalaisromanttisesta, valkoharmaasta kodista, koska huokui minusta harmoniaa. Remontoimme uutta rintamamiestalokotiamme ja olen päättänyt olla rohkea ja tehdä siitä oikeasti oman näköisen. Mahdollisimman paljon vanhaa, eikä kaiken tarvi enää olla valkoista. Mies on antanut mulle alusta saakka vapaat kädet budjetin rajoissa, mutta tuntuu nyt olevan vähän enemmän innoissaan uusista suunnitelmista ja valinnoistani. Rohkeus on kasvanut mm. selaillessa teidän rohkeiden blogeja ja kuvia ihanista kodeista.
  Sinunkin blogia lukiessa ja kuvia katsoessa voi tuntea lämmön ja oikean elämän. Kiitos.

 7. Ai niin, piti kysyä noista tuvan kattovalaisimista. Mistä ne on ostettu? :p
  Oon miettinyt kuumeisesti tuvan valaistusta, joka tarvii vielä ruokapöydänvalaisimen ja työtason valaisinten lisäksi jonkun hyvän yleisvalaistuksen. En oo vielä tiennyt ihan tarkkaan mitä haluan, mutta tässäkin asiassa oon luottanut sen oikean vain tulevan vastaan ja nyt tiedän, ne on tuollaset. Aivan ihanat!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s