Vaneria lattiaan

IMG_8906IMG_8907  IMG_8910 IMG_8911IMG_1274IMG_1258  IMG_1254

Pohdin aikani olohuoneen ja kirjaston lattiaproblematiikkaa ja päädyin lopulta vaneriin. Juu, oikeasti. Raakalaudan ja kovalevyn päälle sovitettiin ja ruuvattiin 15 mm vanerilevyt. Vaneri tuntuu mukavalta jalkojen alla, ja uskon sen toimivan hyvin lattiana. Jotain elämistä saumakohdissa saattaa tietty tulla, ja seinien viereen jätettiinkin elämisvaraa. Kitattiin siskon kanssa kahteen naiseen ruuvinreiät ja satunnaiset oksankolot ennen maalausta. Sitten toinen kävi pensselillä seinänvierustat ja toinen telasi maalin lattiaan. Vaneri imi enemmän maalia, kuin arvelin: ohennetun pohjakerroksen jälkeen tarvittiin vielä kolme maalikerrosta, ennenkuin pinta alkoi näyttää hyvältä. Vanerin olemus kuultaa maalin läpi mukavasti. Aika näyttää, toimiiko valintani. Vaneriin päätyminen oli edullinen ratkaisu: olohuoneen, kirjaston ja Poikaipanan huoneen lattiavanerit ruuveineen ja kitteineen tulivat maksamaan alle 500€.

(harmaan sävy on muuten Uulan 1512, joka on mielestäni täydellisen kaunis harmaa)

24 kommenttia artikkeliin ”Vaneria lattiaan

 1. Oi, kun tuli hieno lattia. Toi harmaa väri on munkin lemppari. Olikos sulla koiria? Mietin, että kuinka hyvin tuo pinta kestää esim. Koirien kynsiä :) Meillä on 2 isoa koiraa ja puulattia tällä hetkellä -54 rakennetussa rintamamiestalossa ja tosiaan lakattu puulattia.. Haluaisin harmaan lattian myös. Täytyy Anu ihailla tuota sinun tietoa ja taitoa tehdä asioita. Itse olen aina siirtämässä kaikki vähänkin tarkkuutta vaativat hommat Tuomakselle :) Tsemppiä projektiin. Luen blogiasi, mutta nyt taisin ekaa kertaa vasta kommentoida. Terkuin:Miranda Keski-suomesta :)

  Ps. Oot kyllä terästä ♡

 2. Huimaa tekemistä! Arvostan. Laitahan viestiä seuraavista talkoista. Autan mielelläni jos pääsen. 😊

 3. Siellä näyttää mahdottoman kauniilta, lattian väri on täydellinen. Kiinnostaa kovasti kuinka vaneri toimii kovassa kulutuksessa. Olet sinä kyllä ihmeellinen monilahjakkuus ja tekijä.

 4. Mä en voi muuta kuin ihmetellä tuota sun puhtia, taitoa ja halua onnistua. Mistä ihmeestä sä tuon vanerin keksit? Uulan 1512 Naava on niin nappi. Astetta vaaleampi 1509 myös kaunis.

 5. Ja vanerin myynti räjähti taivaisiin ;) – vanerihan on aika kova materiaali ja kun maali pinnalla, niin itse arvelisin, että kestää aika hyvin. Mielenkiintoista nähdä tuleeko elämistä ollenkaan – vanerihan kuitenkin tehdään kerroksista, joten vois ajatella, että pitää kutinsa yllättävänkin hyvin. Ja jossain tähän aiheeseen liittyvässä keskustelussa, joku tokaisi, että vaneriahan se parkettikin on. Ilmeisesti on olemassa pontattua vaneriakin lattiaan, mutta hinta olis varmaan moninkertaistunut. Talo alkaa näyttää kyllä tosi kivalle.

 6. Mites pesut ja noin? Kuinka kestää pesemistä, ettei lähde kuprulle? On niin kivan näköinen, että laitan korvan taakse idean, jos toimii :)

 7. Kyllas siina ovat taas hurjat Siskokset kuin Ilvekset saanet paljon aikaan ! Meidan suvun Akat eivat ainoastaan kompuroi. <3

 8. Epätavallinen valinta tuo vaneri ja ehkä juuri siksi niin hieno. Maalin sävy presiis nappi!
  Mie olen tykännyt Uulasta lattian lisäksi hirsiseinillä ja uutta pyttyä tässä odottelen taas. Mutta jään kyllä mielenkiinnolla odottamaan vanerin elämisen kestoa noin yleensä. Varastossa odottaisi iso kasa samaista (lakattuna tosin), mutta vielä ei ole alettu laminaatin tilalle vaihtamaan. Ehkä tästä saadaan potkua tekemiseen, näyttää meinaan hyvältä ratkaisulta :)

 9. Kukkuu! Kuinkas vaneri on toiminut? Saman idean mukamas keksin,mutta sinähän olitkin jo sen ehtinyt totettamaankin. On kyllä hieno! Mä haluaisin jättää vanerin olemuksen näkyväksi pinnaksi, joten pintaan pitäisi laittaa jotain vahaa,öljyä,lakkaa?:
  Idiksiä? ☺

  • Vaneri on ollut nyt reilun vuoden lattiassa ja liitokset ovat pitäneet täydellisesti, eli levyt eivät ole liikkuneet tai vääntyilleet. Koirien kynnet sen sijaan ovat tehneet pahaa jälkeä, eli maali ja vanerin pinta ovat ottaneet huolella osumaa muutamassa kohdassa.

   • Mitä vaneria laitoit? Havu- vai koivuvaneria? ( minusta tuo näyttää havuvanerilta ) Koivuvaneri on kovempi. Sitä on valmiiksi siläksi hiottuna. Ainakin mitä itse laittanut niin imee vähempi maalia kuin havuvaneri.
    Lattiamaaliksi jokin kulutta kestävä kova 2 komponentti maali, niin tuskin koiran kynnet ihan heti repii ruvelle.

 10. Hei, ensinnäkin todella hieno lattia! Meillä olisi vanerilattia suunnitelmissa, mutta hieman epäilyttää lattian mahdollinen eläminen. Mielellään kuullaan kokemuksiasi puoleen tai toiseen näin kahden ja puolen vuoden käyttökokemuksella. Meillä lattia tulee uudisrakennukseen lattialämmityksellä ja ollaan keskusteltu parin puusepän kanssa, jos vanerista voisi tehdä pontillisia neliöitä eli näin ei tarvittaisi ruuveja. En sitten tiedä onko elämisen kannalta parempi vai huonompi ratkaisu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s