Huomenta Rönni!

IMG_8209
IMG_8215
IMG_8227IMG_8223IMG_8268IMG_8279IMG_8231IMG_8290IMG_8321IMG_8299

Aamut Rönnissä alkavat aina eläinten ruokinnalla. Ensin koirat ovesta pihalle, sitten possulle puuro vatiin ja haalari päälle. Saappaat odottavat lasikuistilla (ja ovat muuten käytetyimmät jalkineeni tätä nykyä). Ulko-ovella pitää yleensä päästää joku kissoista vielä ulos tai sisään. Hevoset jonottavat portilla aamiaista ja tervehtivät hörisemällä. Joka aamu tervehdin jokaisen ja toivotan hyvät huomenet. Tänä aamuna jäin hetkeksi portaille ihailemaan uskomattoman kaunista, huuruista ja usvaista maisemaa. Silloin kun työskentelen kotoa käsin, ehtii aamu valjeta, mutta päivinä, joina lasten on ehdittävä kouluun, hoidan aamurutiinit pimeässä.

Ensin jaan hevosille heinää useampaan kasaan. Nyt syksyllä lampaat ovat sisällä, ja saavat heinät kaukaloon. Tässä vaiheessa Bruno huutelee jo äänekkäästi puuroaan, mutta vien vielä kanoille rehun ja vettä. Näin pakkasaamuina otan kanoille sisältä isoon limupulloon lämmintä vettä, jotta se pysyy sulana. Maatiaiskanat eivät ole pikkupakkasesta moksiskaan, vaan viettävät edelleen päivänsä ulkotarhassa. Nyt alkaa kuitenkin olla aika järjestellä sisäkanala talvikuntoon ja tsekata lämpölampun toiminta. Ihan pian pitää laittaa ovi yöksi kiinni ja lämpö päälle ja sitten kun lunta alkaa tulla, on kanojen aika muuttaa talveksi sisätiloihin.

Bruno saa puuronsa ja käyn vielä täyttämässä hevosten vesipaljun ja kannan lampaille ämpärillisen vettä. Kissat ja koirat pyörivät pihassa ja tulevat kanssani sisään kun kaikki on hoidettu. On aamukahvin aika.

 

7 kommenttia artikkeliin ”Huomenta Rönni!

 1. Arjestahan se suurin osa ajasta koostuu useimmilla. Arjesta on hyvä tehdä itselle mieluisaa. Mä kun oon kohta 2 vuotta ollut kokonaan etätyössä, niin on se mukavaa kun päivää voi tauottaa mielensä mukaan. Eikä ole minuuttiaikataulua :)

 2. Miten rauhalliselta aamusi tuntuvatkaan. Hämärät syysaamut ovat tunnelmallisia, Nautitaan nyt niistä.

 3. Ihana arkiaamu Rönnissä. Kauniita kauraturpia ja muita karvakuonoja. Kuvat saa jälleen huokailemaan. Milloin pääsen itse kiinni tuohon unelmien maalaiselämään.. Työntäyteistä, mutta täyttä elämää <3

 4. Ihania kuvia, ihana tunnelma välittyi niistä.
  Toki arvaan että pakkas-aamuina lähtemisessä voi olla hieman sitä lähtökitkaakin …
  En ole allergiana takia ikinä ollut mikään heppatyttö, mutta nyt tyttären ratsastusharrastuksen myötä näen hevoset mielenkiintoisina, kauniina ja ihmeellisinä olentoina …
  sinun hevosesi näyttävät kyllä niin tutustumisen arvoisilta että.
  Ihanuuksia <3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s