Rönnin Jani

atelieri-o-haapala_4546_logo-kopio

Olen luontoa rakastava, elämää oppiva kokovartalopuuseppä. Luonto ja metsä ovat olleet suuri osa elämääni pienestä pitäen, vaikka tupsahdin maailmaan paljasjalkaisen helsinkiläisenä. Talonrakentajaksi ja puusepäksi olen opiskellut yhteensä 7,5 vuotta ja valmistuin 1999 syksyllä puuseppäartenomiksi Heinolan hienopuuseppälinjalta. Opintojen jälkeen aloitin puuseppäyrittäjänä, mutta eksyin melko nopeasti lavasterakennuksen ihmeelliseen maailmaan, ja jäin sinne kymmeneksi vuodeksi. Lopulta kaikki mahdolliset materiaalit ja tekniikat puun lisäksi kokeiltuani, oli aika pompata pois hurjaa vauhtia kiihtyvästä oravanpyörästä, jossa ainoaksi työn anniksi oli jäänyt enää kilpailu kelloa vastaan ja paremman tuloksen tekeminen johtotehtävissä.

Hyppy tuntemattomaan aiheutti suurta pelkoa ja epävarmuutta. Alun epävarmuuden jälkeen aloin hahmottaa asioita, joita en halunnut enää elämääni. Se oli huomattavasti helpompaa kuin yrittää väkisin miettiä mitä elämältä haluaisin. Vaeltelin yksin muutaman vuoden muutoksen tilassa ja päädyin lopulta hankkiutumaan eroon suurimmasta osasta irtainta omaisuuttani. Juuri ennen 40-vuotissyntymäpäivääni ostin äkkilähdön ja poistuin maasta tietämättä koska palaisin, vai palaisinko ollenkaan.

Syntymäpäiväni aattona olin St Jean Pied de Portissa odottamassa seuraavan päivän aamua reppu selässä ja Meindelin vaelluskengät jalassa, valmiina aloittamaan kävely Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitillä. Fyysinen päämääräni oli noin 800 km päässä, mutta sekä kävely, että henkinen matka jatkuivat kilometrejä tuon välietapin jälkeen. En ole ikinä kuulunut mihinkään ukonnollisiin tai poliittisiin liikkeisiin enkä kuulu nytkään. Tuolla matkalla sain tutustua itseeni uudestaan perusteellisemmin kuin koskaan ja opin ymmärtämään myötätunnon merkityksen itsessäni ja kanssaihmisissä syvällisemmin kuin ikinä olisin voinut edes kuvitella.

Pian matkan jälkeen tutustuin Anuun. Elämä otti taas täysin uuden suunnan ja rakkaudentäyteinen arki johti tilanteeseen, jossa nyt 43-vuotiaana olen ihanan pienen Ilona -tyttären isä ja päivittäiseen arkeeni kuuluu eläinlaumasta huolehtimisen lisäksi Zenpuun luotsaaminen eläinhoito-, ja pihkatuotteiden kärkinimeksi.

9 kommenttia artikkeliin ”Rönnin Jani

  1. Mielenkiintoinen aloitus ja kovasti odottelen lisää juttuja Rönnin arjesta kuvien kera. Lämmintä ja iloista vauvaelämää Anu ja Jani!

  2. Teillä on mielenkiintoinen paluu hiukan juurille,terveellisellä tavalla.
    Työtä ja tekemistä varmasti riittää,mutta myös mielenkiintoa uteliaisuutta uskon olevan ja käden jälki näkyy.Kotinne on kaukana ns,steriileistä sairaalanomaisista kovakiiltopinnoista ja siksikin niin lämmin.Siellä on lapsen hyvä kasvaa ,maistaa muurahaista kerätä leppiksiä,tehdä kivistä leiri ,ihan mitä vain sekä oikeasti kokea vuodenajanvaihtelut.Teillä kummalakin on pitkälle viety käsintekemisen osaaminen,kuin olisitte valmistautuneet tähän.
    Ehkäpä juuri siksi hymy karehtii olemuksissanne, vaalikaa sitä
    Ja halatkaa välillä,teillä on tärkein,teillä on kaikki.

  3. Hei, ihana kirjoitus. Näinhän se monasti menee, että tyytymättömyys kasvaa, jokin on pielessä, mutta mikä…herää kysymyksiä, elänkö arvojeni mukaan ja millaisen elämän haluan, onko se tätä. Itse nuo ajatukset läpikäyneenä ja uuteen pienipalkkaisempaan mutta tyydyttävämpään työhön sirryttyä ja ystäväpiirin ikävien, imevien ja energiaa tuottamattomien ihmisten karsimisen jälkeen olen onnellisempi, stressittömämpi, energisempi jne kuin vuosiin. Onneksi havahduin. Kunnioitan ihmisisä, jotka eivät jää ns ”maahan makaamaan”, vaan tekevät niinkuin sydän sanoo. Ei meillä ole kuin yksi Elämä. Onnea teille molemmille. Nauttikaa toisistanne, lapsistanne, eläimistä ja söpöstä talostanne ja tilasta. Ihanaa, että olette löytäneet toisistanne samanhenkiset elämänkumppanit ja rauhan. Kaikkea hyvää ja toivottavasti kestävää! Anulle myös luomisvoimaa upeisiin maalauksiin ym töihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s