Haparoivin askelin akvarellien maailmaan

FullSizeRenderIMG_4938IMG_4940IMG_4941IMG_4944IMG_4951IMG_4959

Ensimmäinen vuosi taideopiskelijana on ihan pian takana. Vuosi on ollut innostava, haastava, jännittävä ja kaikin puolin paljon tunteita herättävä, niinkuin kai taide muutenkin on. Koko kevään maalasimme öljyväreillä väri- ja sommitteluharjoituksia: esineitä, asetelmia ja interiöörejä erilaisia tekniikoita käyttäen. Nyt viikonloppuna siirryimme akvarelleihin ja ihan uusiin tekemisen tapoihin. Vesivärimaalaus on akvarellityöskentelystä kaukana! Ensimmäisiä harjoituksia tehdessä olin antaa periksi sataan kertaan ja ehdin jo päättää, etteivät akvarellit ole minua varten. Toisen päivän harjoituksissa pikku hiljaa alkoi hiipiä kevyt ymmärrys ja oivaltaminen ja seuraavien viikkojen kotitehtävien kanssa niitä toivottavasti tulee lisää. (Ja sitä epätoivoakin hyvin suurella todennäköisyydellä). Jotenkin olen alkanut jopa pitää jatkuvasta fiilisten vuoristoradasta ”olen ihan paska”-meiningistä ”oooh, osasin!” – tunnelmiin.

Yllä olevissa kuvissa on 40×50 cm kokoisen akvarellin ”Artisokkia” vaiheita ja A3 kokoinen harjoitelma tussilla ja harmaalla akvarellilla.

4 kommenttia artikkeliin ”Haparoivin askelin akvarellien maailmaan

  1. Oih miten suuri himo tuli maalaamaan! Tuo kuva on niin täydellinen. Boheemi sinä, teekuppi, värejä, innostus! Olen lapsena harrastanut taidetta ja edelleen silloin tällöin maalaan. Nyt täytyy rauhoittaa jokin ilta ja antaa pensselin liukua♥

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s