Siitä tulee ateljee

IMG_5849IMG_5850IMG_5857IMG_5851IMG_5860IMG_5864 IMG_5866

Tallirakennuuksen alarinteessä, kanalan takana on jemmassa ehkä rakennuksen kaunein tila. Vanha pikkunavetta. Jo ensimmäisen kerran Rönnissä käydessäni nimesin tilan ”Carl Larsson-huoneeksi” ikkunoista siivilöityvän kauniin valon, kalkittujen seinien ja upean maiseman takia. Päätin jo silloin, että siitä tulee joskus minulle työhuone.

Koska alkuun pääseminen tarkoittaa valtavan vanhan heinävuoren ja romun raahaamista pihalle ja rakenteiden jonkinasteista purkamista, on pikkunavetta saanut odotella juuri sopivaa puhtihetkeä. Rönnin toimintaohjeiden mukaisesti asiat tehdään siinä järjestyksessä mikä tuntuu hyvältä ja sellaisella aikataululla, että vanne ei ala kiristää päätä. Tällä viikolla aloitin purkamalla vanhat vasikkakarsinat. Raahasin upeat vanhat rakenteet ylös sisäpihattoon ja ne asettuvat kuin luotuina sisälampolan aidoiksi portteineen päivineen.

Sahan ja sorkkaraudan kanssa heiluessani ihmettelin muutamaan otteeseen heiveröistä kuntoani ja voimattomia lihaksia. Ja sama jatkui kantaessani vanhoja tiiliä kukkapenkkiä varten. Lopulta oli pakko istahtaa nurmikolle, kun taju meinasi lähteä. Illalla pää alkoi vetää tukkoon oikein huolella ja tänään sitten makaankin kuumeessa ja flunssaisena pedissä…. Huoh. Kannattaisi kuunnella, mitä se kroppa huutelee. Harmistuttaa, koska ulkona paistaa nyt aurinko ja olisin niiiiiin mielelläni haalarit päällä ulkona. Lepo olkoon tämän päivän teema. (grrrrrrrrrh) Oooommmm.

7 kommenttia artikkeliin ”Siitä tulee ateljee

  1. Todella kaunis tila! (miks mun navetassa ei näytä tolta….) Siis jo ennen remonttiakin. Nuo aidat on kyllä upeat, ajatella mikä vaiva on nähty. Työympäristöön on panostettu ennenkin :)

    • No ihan samaa olen ihaillut, että kylläpä on kaunis ja huolella tehty navetta! En ole itsekään nähnyt tämmöistä ennen. Minulle oli myös ehdottoman tärkeää, että purettavat osat saadaan mahdollisimman ehjinä irti ja uusiokäyttöön. Heinäparren edessä on myös valetut juomakupit ja säästin puiset heinähäkit ja ruokinta-astiatkin lampaiden käyttöön :)

  2. Ai sielläkin kipeänä?! Älä vain ala riehua ennen kuin oot kunnolla terve. Luulin jo parantuneeni, mutta eipä se tänään siltä tuntunut kun pyykin laittaminen kuivamaan muistutti punttisalityöskentelyä hikoiluineen ja maitohappoineen. Piti vetää henkeä välillä..
    Aivan ihana navetta ja tuo vanhojen ikkunoiden läpi tuleva valo on jo itessään taidetta!😊 Luotu luomiseen!!
    Hyvää vappua ja rauhallista parantumista!

  3. Paluuviite: Sitä tulee ateljee, osa 2 | ANU JA TALO

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s