Roinalle kyytiä!

IMG_5624IMG_5625IMG_5628IMG_5634IMG_5632

Tällä viikolla Rönnissä on raivattu paskaa. Vuoden päivät pihalla ja traktorihallissa seisseet remontti-j a purkujätekasat ovat vihdoin poissa. Kyllä kuulkaas ehtii pänniä moneen otteeseen, kun ensimmäisenä kotiin tullessä näkee jätekasan. Eipä pänni enää.

Koska Puuseppä on edelleen jalkapuolena, saimme työharjoittelija Joonaksen apuun. Kaksi päivää kannoimme jätettä pakettiautoon, huristimme pienjäteasemalle ja kannoimme roinat lajittelulaatikoihin. Kamalan raskasta ja ikävää hommaa, mutta ah, niin tyydyttävää. Sitäpaitsi pidän pienjäteasemasta. Siellä on mahtava henkilökunta, aina hyvä meininki ja kaupan päälle tulee hyvä mieli, kun saa edes oman osuutensa maailman jätteestä asiallisesti lajiteltua.

Samalla kun vuokrapaku oli käytössä, kävimme Joonaksen kanssa hakemassa lavakauluksia ja juurimattoa puutarhan perustamista varten ja paikallisessa Paipis Centralbod- maalaisrautakaupassa poikkesimme lauta-ja ruuviostoksilla. Rönniä ympäröivä aita saadaan pian valmiiksi ja sitten on taas hieman turvallisempi olo pihalla juoksentelevien eläinten kanssa. Kasvulaatikoihin tulee pohjalle pihattokompostia, eli oljen ja hevosenlannan seosta ja päälle paksu kerros puutarhamultaa. Puutarhasormiani syyhyttää armottomasti!

Edellis viikonloppuna kävimme Hyvinkäältä noutamassa kärryllisen purettua peltikattoa, josta tulee jossain vaiheessa katto kanatarhaan ja tulevaan kesäkeittiöön. Facebookin Purkutavarakirppis on mahtava paikka!

Kuulostaa siltä, että tekemistä on paljon, ja niin onkin. Mutta aikataulu on aivan väljä ja itku kurkussa ei Rönnissä tänä keväänä tai tulevana kesänä aherreta. Eikä koskaan. Tärkeää on muistaa pitää monta taukoa, juoda paljon vettä, syödä hyvin ja pysähtyä välillä tekemään jotain epäoleellista, mutta kivempaa. Niin kuin vaikka haravoimaan portaanpieliä ja rapsuttamaan possua.

Pihahommien lisäksi on alkamassa ”operaatio työtilat”. Vanhasta pikkunavetasta tulee minulle ateljee ja Puuseppä alkaa kunnostaa traktorihallista itselleen verstasta. Molemmista projekteista lupaan vielä useamman oman postauksen.

P.S. Minulla on jotenkin turvallinen ja mukava olo, kun pihassa on lautakasa rakennusprojekteja varten. (Jihuu!)

 

6 kommenttia artikkeliin ”Roinalle kyytiä!

  1. Kaiken turhan poistaminen on niin huojentavaa! Olen itsekin siivonnut kotiani ja mitä enemmän kannan tavaraa kierrätykseen, sen paremmalta tuntuu. Onnea projekteihin!

  2. Ahh, tulee hyvä olo ihan vain näiden kuvien katsomisesta. Mulla roinansiivousprojekti myös menossa, aika hitaasti kyllä etenee.. Bläh. Nyt voisin ihan vaan muuttaa pihalle kaivelemaan multaa! Pus ihana!

  3. Mahtava määrä kasvilavoja! Mukavia kevätprojekteja. kuvien kautta välittyy iloinen tekemisen meininki.

  4. Odotan jo innolla näitä projekteja! Postaathan sitten tuosta puutarhastakin, että mitä aiot sinne laittaa. :) Viherpeukaloa jo syyhyttää täällä.. ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s