Mylläystä ja mustelmia

IMG_4456

IMG_4450IMG_4689IMG_4570IMG_5037IMG_4576

Joskus tulee sellainen olo, että ajatus joka on hautunut jo pidempään, pitää toteuttaa ihan heti. Vaikka olisi yksin kotona ja olisi sunnuntai-ilta ja vaikka ihan mitä vaan. Sellaisella ololla ja draivilla siirsin makuuhuoneen alakertaan ja työhuoneen yläkertaan eräänä iltana. Mustelmiahan siinä syntyi ja parin päivän kokovartalo lihasjumitus, mutta lopputulos toimii.

Peti on tähän asti ollut yläkerrassa juuri sängyn kokoisessa alkovihuoneessa, josta pääsee myös parvekkeelle. Aloin kaivata tilaa ympärilleni ja myös jatkuvien uniongelmien ja poukkoilun takia nukkumapaikkaa josta en näe suoraan pihattoon (huolestuakseni keskellä yötä eläinten lukumäärästä ja voinnista vaikka). Työ- ja ateljeetilaksi on tarkoitus kunnostaa Tallirakennuksen alakerran vanha navetta, jossa on valmiiksi tuplaikkunat ja paksut kiviseinät (joo, ja toistaiseksi myös hervottomat vuoret vanhaa heinää, karsinoita, parsia ja romua…). Toistaiseksi mahdun siis työskentelemään yläkerran minihuoneessa ja minihuoneen ahtaus myös kannustaa aloittamaan remonttityöt navetassa.

Kirjahyllyjä oli operaatiossa pakko purkaa ja siirtää ja muutenkin pitää sortteerata kirjoja, jotka eivät millään tahdo mahtua seinille. Vanha vaatekaappi makuuhuoneeseen on myös hakusessa, vanhassa talossa kun ei koskaa ole liikaa säilytystilaa. (Säilytystiloista muuten lisää myöhemmin).

Ja siitä roudaamisesta: kummasti vaan isotkin esineet liikkuvat yhden naisen tahdonvoimalla (heh).

Niin, ja kun siirtää tavaroita paikasta toiseen, huomaa äkkiä uusia tarpeita ja sitten asioita, jotka eivät enää sovi/kuulu/mahdu mihinkään. Lamppu, taulu, tuoli tai kirjakaappi alkaa näyttää ihan erilaiselta, kun asiat ympärillä muuttuvat. Varastosta voi kaivaa jotain sinne pitkäksi aikaa unohtunutta ja uudet värit uusissa paikoissa näyttävät hienoilta tai yllättäviltä. Se on kiehtovaa.

10 kommenttia artikkeliin ”Mylläystä ja mustelmia

 1. Kissat ainakin tykkää, kun sänky on helposti saatavilla. Ja kyllä sen työhuoneen sijainti vähän sivummalla on hyvä, kun ei tarvi aina järjestellä, voi vaan vetää oven kiinni.

 2. Hei, Löysin blogisi Facessa jakamasi linkin kautta. Uskomaton fiilis löytää sinusta ja elämästäsi ainakin näin blogin välityksellä yhtäläisyyksiä omaan itseeni. Elin yh:na aikanaan nelisen vuotta ja todella on ihme miten paljon voimaa (ja kekseliäisyyttä) naisesta voi löytyä, tein itse monet remontit ja purin ja rakensin seiniä ym. Tuli mieleen, kun teetin keittiörempan, niin kaksi iso miestä tarvittiin siirtämään jääkaappi, minkä olin itse yksin edellisenä päivänä siirtänyt pyyhkeen avulla liuttaen ;).
  Sinulla on myös aivan ihana koti ja ympäristö, ihanan näköistä elämää eläimien kanssa! Vaikutat elävän sitä elämää mitä kohti itse otan vasta ensiaskeleita kunnostaessani mieheni kanssa vanhaa taloa perheellemme. Meillä ei valitetavasti ole valmiiksi piharakennuksia (sauna ja suuli edes), kaikki täytyy pikkuhiljaa itse rakentaa. Yhdistävänä tekijänä meille on myös taide, olen itsekin harrastelija-kuvataiteilija. Kaikkea ihanaa sinun elämääsi, rohkeutta jatkossakin omien unelmien toteuttamiseen!

 3. Upean tunnelmallinen kotikolo teillä… Tuo hylly oven päällä toimii näppärästi, samasta ideasta olen haaveillut jo vuosikymmeniä…ei vain sopivaa kotia ole löytynyt, johon sen haluaisi nikkaroida.
  Tässä ollaan hyvin lähellä sitä hakemaani tunnetta, joka kutsuu juomaan lämmintä iltajuomaa ja parantamaan maailmaa…se tuntuu kutsuvan kylään teille!

 4. Naisenergia se on joka jyllää! Kaunista on kotonasi,toivottavasti saat uudessa makuuhuoneessa hyvin nukutuksi.

 5. Värin mukaan järjestetyt kirjat – ihanat! Muutenkin tuo kulmahylly näyttää tosi kivalta. :) Löysin blogisi yllättäen joku viikko sitten, ihmettelin jo vähän että minne olet Villaketun jälkeen kadonnut. Ihanaa, että kirjoitat edelleen. Nyt minäkin uskaltauduin kommentoimaan, täällä on kiva tunnelma. :)

 6. Sopii hienosti noin. Tuo heti pakko tehdä juttu kuulostaa niin tutulta. Ja sitten huomaa tehdessä, että on aloittanut hirvee urakan, joka johtaa toiseen ja kolmanteen ja lopulta väsyy ihan kokonaan. Nyt tuo ei sovi ja tuo jne. Ja kaikkihan pitää sopia yhteen ja omaan paikkaansa, ainakin mun mielestä, muuten en kestä katsoa. Mutta hei oot saanut kyllä ihanan nukkumapaikan, nautipa siitä :). Mukavaa kevään alkua!

  • Kyseessä on Sandbergin Eden, ja sitä löytyy muissakin sävyissä. Samalla kuvioinnilla, mutta suurempana on Sandbergin Eva, jota on kahta väriä. Ainakin taloon.com myy tätä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s