Ihan pihalla

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rönnin pihan läpi kulkee hiekkatie jota käyttää lähinnä naapurusto. Ohikulkijat ovat käyneet nopeasti tutuiksi: autot, lenkkeilijät, pyöräilijät ja ratsukot. Korppu on ainoa, jonka mielestä samoillekin ohikulkijoille pitää joka kerta haukkua kamalasti… Ohikulkijoiden kannalta Rönnin piha taitaa olla melkoinen nähtävyys, ehtihän paikka kuitenkin olla muutaman vuoden tyhjillään. Nyt yllätyksiä riittää; milloin nurkan takaa juoksee mutainen possu röhkien tervehtimään, milloin tien vieressä käydään kissa-koira pihapainia, vähintäänkin pihaton aidalla on lauma lampaita ja hevosia moikkaamassa ja kas, joskus saattaa emäntä loikoilla hevosen selässä omenapuiden alla (hevosten välipalahetki nurmikolla). Eilen Bruuno lähti ohi kulkeneiden pikkuponien perään (koska rakastaa hevosia ja niiden perässä kipittämistä) ja minä Jopolla possua hakemaan. Kotiin tultiin ojanpohjaa iloisesti tonkien ja tyytyväisenä röhkien (possu, en minä).

Mörkö-koira ja Frida-kissa ovat bestikset. Pikkutyypit käyvät iloista painia pihamaalla ja sisälläkin, syövät samasta kupista ja nukkuvat usein yhdessä läjässä. Kun Frida (joka on tooodella kärsivällinen) kyllästyy Mörkön jatkuvaan painipyyntöön, hyppää se niin korkealle lipaston tai tuolin päälle, ettei pikkukoira enää yletä repimään korvia.

Kaikenkaikkiaan sekalauma toimii mainiosti tiiminä. Hevoset, lampaat, possu, kani, kissat ja koirat.

P.S. yläpalkin eläinosioon on päivitetty tietoja Rönnin asukkaista!

5 kommenttia artikkeliin ”Ihan pihalla

  1. Ihanaa eläimellistä menoa. Tuollaisesta olen haaveillut pikkutytöstä saakka. No nyt elellään kaupungissa parin koiran kanssa ja miehen mielestä se riittää. Unelmat elää ja koskaan ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. Lapset on kyllä tykkäis elukoista :)

  2. Onpa kaunis kissa! Ja ihanaa eläinten välistä ystävyyttä, sitä ei moni asia maailmassa voita ja itsekin jaksan ihastella päivittäin..se on vaan jotenkin niin pyyteetöntä ja hassunkurista. Meillä leikkii vain kissat ja koirat. Possua ei ainakaan hetkeen ole taloon tulossa vaikka kauan olen haaveillutkin, sain viimein koiranpennun lievittämään possukuumetta ;)
    Paljon aurinkoa ja hymysuita sinne, Rönni vaikuttaa mainiolta paikalta asustaa, ihmisten ja eläinten <3

  3. Mekin ollaan joskus mietitty, että possu olisi mukava. Pelkään vaan, että se tonkisi ne viimeiset kukka- ja vihannespenkit ylös, mitä nyt on kanoilta säästynyt! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s